Teraset Finland Oy on käytettyjen tietokoneiden erikoisliike ja pioneeri toimialallaan. Yritys kierrättää käytöstä poistetut tietokoneet joko myymällä ne tietoturvakäsittelyn jälkeen huollettuina ja uudelleenasennettuina uusiokäyttöön tai purkamalla uusiokäyttöön sopimattomat laitteet ja jatkokäsittelemällä niistä saatavat purkujakeet edelleen teollisuuden hyödynnettäväksi. Käytöstä poistettujen tietokoneiden hiilijalanjälki on suuri, ja tietokoneiden kierrättäminen on järkevä ja vastuullinen teko jo siitäkin syystä, että laadukkaissa yrityskoneissa teknistä käyttöikää riittää vielä vuosiksi.

Kierrätys ja vihreät arvot ovat päivän sana. Kierrättämisen suosio on hiljalleen kasvanut, ja yritykset, ehkäpä osin kuluttajien paineistamana, ovat pörssiyhtiöistä lähtien alkaneet huomioida tämän strategioissaan. Ekologisen kestävyyden näkökulmasta tietokoneiden tuntemus on tärkeää, sillä on vastuullista tietää tismalleen, mitä koneista voi hyödyntää. Lisäksi kierrätettävien tuotteiden rahallisen arvon tuntee parhaiten toimija, joka myy niitä itse. Kaikki kierrättämiseen erikoistuneet yritykset eivät suinkaan tunne tietokoneita kuten Teraset, joten ei ole samantekevää kenet asiakas valitsee kierrätyskumppanikseen.

Terasetin toiminnassa ekologisuus on kokonaisvaltaista ja kaiken lähtökohta

Terasetissa ekologisuus on sisäänrakennettu kaikkeen toimintaan. Yritykselle myönnetty ympäristölupa ja kokonaisvaltaisesti juuri ekologisuuden näkökulmasta suunnitellut prosessit takaavat sen, että toiminta on vastuullista ja kestävää.

– Jo vuodesta 2015 olemme suosineet hybridiautoja aina mahdollisuuksien mukaan, ja optimoimme kuljetuksia, jottei hukka-ajoa syntyisi. Meillä ei ole jättiläisprässejä tai voimavirtaa vieviä murskaimia kuten monilla isoilla kierrätysyrityksillä, joten kaikki purkutyö perustuu käsityöhön. Käsin näprääminen onkin oikeastaan ainoa vastuullinen tapa tehdä tätä työtä, sillä näin saadaan hyödynnettyä kierrätykseen miltei täysi 100 % SER-materiaaleista eikä juuri mitään joudu roskiin, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Seppo Jylhäaho.

Terasetissa käytöstä poistettujen tietokoneiden purkutoimintaa on tehty jo yli kymmenen vuoden ajan erityisesti kesäkaudella, ja kysynnän jatkuvasti kasvaessa Lopen Läyliäisissä sijaitsevia tuotantotiloja laajennettiin ympärivuotisesti palveleviin ja täysin kierrätystoimintaan optimoituihin tiloihin, jotka otettiin käyttöön 2021.

Kotimaan ekologisimmat tietokoneiden kierrätystilat

Terasetin uusissa, yli 800 m2:n hallitiloissa ekologisuus on huomioitu viimeistä piirtoa myöten. Tarvittavat lisätilat oltaisiin voitu toteuttaa teollisena rakentamisena, mutta sen sijaan rakentamisessa päädyttiin vanhan hallitilan saneeraamiseen ekologisin materiaaleihin, ja esimerkiksi seinien eristys tapahtui vanhoista sanomalehdistä valmistetulla Ekovillalla. Huolellisesti toteutettu rakennusprojekti varmisti tiloille pidemmän elinkaaren, joka tämäkin on vastuullisuutta parhaimmillaan.

Uusissa hallitiloissa hiilijalanjälki minimoitiin jo rakennusvaiheessa, ja esimerkiksi hallien lämpö tuotetaan moderneilla ilmalämpöpumpuilla. Ekologisuus on huomioitu myös hallitilojen tietokonekierrätykseen optimoidussa tilanjaossa. Erikoistuminen juuri tietokoneisiin on Terasetin kilpailuetu, sillä se takaa kierrättämiseen sellaisen kokonaisnäkemyksen, jota muilta toimijoilta ei löydy.

– Tietokoneiden kierrätystä on monenlaista, ja on tärkeää ymmärtää, että uusiokäyttö on enemmän kuin kierrätyslavan tilaamista miltä tahansa kierrätysyritykseltä, joka sitten noutaa lavan ja vastaa, jos vastaa, koneiden tietoturvasta. Kun asiakas valitsee meidät, pienen ja vastuullisen tietokoneisiin erikoistuneen toimijan, päästään lähimmäksi niitä ekologisuuden tavoitteita, jotka ylipäätään ovat mahdollisia. Tämä on tietysti planeetan ja meidän kaikkien etu! summaa Terasetin yli kaksikymmentä vuotta sitten perustanut Jylhäaho.

Teraset auttaa kierrättämään käytöstä poistetut tietokoneet – vastuullisesti!

Pursuilevatko yrityksenne kellaritilat vanhoja koneita, tai suunnitteletteko kenties uusien laitteiden hankintaa? Käytöstä poistettuja koneita ei kannata hillota nurkissa, eikä hyviä, vielä jatkokäyttöön mahdollisesti mainiosti kelpaavia laitteita kannata ekologisuuden nimissä myöskään antaa murskattavaksi mille tahansa toimijalle. Käänny tietokonekierrättämisen asiantuntijan puoleen!

Me Terasetissa olemme tietokonekierrätyksen kotimaan pioneerejä. Käsittelemme laitteenne tietoturvallisesti, teemme tarvittavat huollot ja asennukset sekä tarpeen mukaan kunnostamme tai päivitämme koneet uusiokäyttöä varten. Me tunnemme tietokoneet, emmekä koskaan mene sieltä mistä aita on matalin. Tietokoneiden kierrätys kauttamme on vastuullinen teko, josta voit hyötyä myös rahallisesti.

Tartu kampanjatarjoukseen!

Terasetin avulla vihreiden arvojen valitseminen ja ekologisuuden tukeminen ei ole vaikeaa, vaikkei yrityksen budjetissa olisi tälle varattu euroakaan. Luonnonvarojen säästämisen lisäksi voit myös tienata Terasetille kierrätykseen annetuilla laitteilla sievoisen summan rahaa.

Alan kehittäjänä ja edelläkävijänä Teraset haluaa madaltaa kynnystä tietokoneiden kierrättämiseen. Kampanjatarjouksena Teraset tarjoaa uusille ja vanhoille yritysasiakkailleen 4.4.2022 alkaen ilmaiset kierrätyskeikat. Haluaisitko kuulla lisää? Voit lukea lisää täältä.

Ole yhteydessä myyntiimme 020 155 1199 tai sähköpostitse kierratys@teraset.net