Olipa kerran kylmävarasto, vasta 40-vuotias konesuoja. Siirryttyään vuonna 2011 osaksi Terasetin toimitiloja Lopella sitä käytettiin varastotilan lisäksi tietokoneiden purkutilana. Purkutoimintaa tehtiin vakioasiakkaille ja pääasiassa kesäaikaan, talvipakkasilla ei reipas purkutyökään oikein lämpimänä pitänyt. Asiaan kuuluva Ympäristölupa haettiin jo ennen toiminnan aloittamista.

Yhdeksän vuoden aikana hallissa ehdittiin purkaa reilut 18 000 tietokonetta ja kiloina miltei 150 tonnia, ihan kelpo lukuja. Vähän huomaamatta kierrätysliiketoiminnan merkitys alkoi kasvaa, vaikka se yhä olikin sivujuonne koko yrityksen toimintaan nähden. Kierrätystoiminta sinällään ei ole tuotoiltaan kummoista, mutta yrityksen arvomaailmaan ja palvelukonseptiin ”tietotekniikkaa alusta loppuun” se sopii erinomaisesti.

Syyskesällä 2020 saimme pitkään kaivatun nettiyhteyden korjattua kerralla menneisyydestä suorastaan tulevaisuuteen. Halleille tulee nyt 10G valokuitu! Ennen pakollisia Speedtest-kuvia voimme kyllä tunnustaa, että sisäverkossa olemme vasta gigan vauhdissa – varsin riittävä datavirta siitäkin irtoaa. On kuitenkin huojentavaa tietää, ettei tuo 10G:kään ole nykyratkaisun maksimivauhti. Kuituyhteyden myötä mittavampi investointi tiloihin alkoi näyttää mahdolliselta ja järkevältä.

2020 kylmävarasto koki ensimmäinen osan muodonmuutoksestaan saatuaan uuden katon. 2021 keväällä on ”kaiken muun” vuoro – halliin tehdään tarkasti yrityksen toimintaan mukautetut kierrätystilat ja eristetään koko toinen puoli. Kerromme tulevilla viikoilla projektista lisää!

Kuvat on napattu remontin ensimmäisellä viikolla keväällä 2021.