Hallilla remontti on jatkunut vaihtelevalla ryhmityksellä. Timpurit päästettiin hetkeksi muiden urakoidensa pariin, koska julkisivut alkaa olla pääosin valmiina räystäslautoja lukuunottamatta. Puutavaran hinta on noussut tänä vuonna niin hirmuisesti, että laudoituksen osalta saatetaan tyytyä tekemään se hieman tuonnempanakin.

Sisäpuolella lattian suhteen on viimein päästy ”riittävän hyvä” -tasolle. Polyuretaanipinta ei ole ehkä aivan epoksiin verrattavissa ulkonäöltään, mutta lattia on suunnilleen muodossaan ja kestää ajaa trukilla, joten tällä mennään. Lattialistat lyötiin (osin toista kertaa) kiinni, oviaukot on viimeistelty ja sähköjä näprätty kuntoon. Sähköjen suhteen päädyimme tekemään ne uusiksi koko halliin. Vanhat sähköthän oli 1980-luvulta, ihan toimivat toki, mutta tarpeet on hieman remontin myötä muuttuneet. Aivan alussa ajatus oli jättää sähköt pintavedoiksi, mutta lopulta seinäpinnoilla ei johtoja näy miltei lainkaan. Kaapelihylly sen sijaan seinällä kiertää, että myöhemmin on helposti mahdollista lisätä kaapelointia tarpeen mukaan. Lähiverkko toteutettiin varmuuden vuoksi suoraan CAT7-tasoisella kaapeloinnilla, ettei jää siitä kiinni, mikäli kuidun vauhtia jonain päivänä nostetaan gigasta ylöspäin.

Halliin tulee myös tyystin uusi hälytinlaitteisto. Senkin asentaminen on saatu aluilleen, savuilmaiset ja tutkat on jo kaapeloitu ja kytketty. Hallien välille tuli onneksi aikoinaan laitettua riittävän monta kaapelia maan alle, että nyt saadaan hälytinyhteys sopivasti myös varmistettua. Näillä näkymin yhteyksien varmistus tehdään sekä fyysisellä kaapelilla että ilmateitse.

Nosto-ovien osalta takuu- tai oikeastaan asennuskorjauksia odotellaan yhä. Yksi ovista on käytön puolestakin jo säätöä vaille. Toivotaan, että ihan näin lyhyen ajan jälkeen ei myöhemmin tarvitse taas jousipakkoja kiristellä.

Olemme ehtineet hieman myös lomailla, juhannuksesta lähtien hallilla pidettiin tovi tuotanto- ja remonttitaukoa. Sen tiimoilta tämän jutun kuvakin on kesäinen. Hallihan sijaitsee melkoisen ”metsässä”, joten tuokin kuva on muutamia vuosia sitten napattu ihan samalta tontilta.

Seuraavina viikkoina keskitymme sähköjen saamiseen valmiiksi asti. Jotain pieniä viimeistelytöitä on siellä täällä jäljellä, mutta käyttöönottopäivä lähestyy kovaa vauhtia.