Halliremontti on viimeisten viikkojen aikana edennyt lähinnä ulkokuoren parissa. Muutamaa pikkupeltiä lukuunottamatta julkisivu alkaa olla lopullisessa muodossaan ja sen tiimoilta myös sadevesikourut saatiin paikoilleen.

Kourutoimittajaksi valitsimme Sadex Oy:n ja kouruksi 150mm puolipyöreän. Syöksyihin otettiin hieman enemmän tilavuutta, koska vesien johtaminen rakennuksesta poispäin on helpointa tehdä nurkista. 41-metrinen halli saatiin Leguan-nostimen avulla tehtyä kahdella yhtenäisellä kourulla (per sivu), joten vuotovaaran ei pitäisi olla kummoinen. Viereisen hallin rännit tehtiin 10 vuotta sitten 6 metrin pätkistä ja siellä onkin jo useampi vuotopiste. Myös Sadexin toiminnassa oli omia sähläyksiä, mutta lopputulos on ihan hyvä.

Sisäpuolella on keskitytty sähköjen sijasta pääasiassa lattiaan. Se on tehty useampaan kertaan uusiksi, koska vanhan betonin päälle laitettu epoksi ei ”kuivanut” odotetusti. Jokusen kymmenen paikkauskohdan jälkeen pintaan tuli lakka, joka pääosin kovettui, mutta kitatut kohdat pomppasivat jälleen pinnan alta esille. Tuoreimpana yrityksenä pintaan on vedetty polyuretaanikerros, jonka toivotaan viimein ratkaisevan tilanteen. Mikäli vieläkään ei saada ehjää pintaa, täytynee koko lattia rouhia auki – ja siinä se olisikin melkoinen urakka. Lattiurakoitsija on toiminut kiitettävästi koko ajan, vaikka heille tästä koituu melkoinen lisätuntimääärä. Uudet pinnoitustuotteet on puolestaan saatu materiaalitoimittajalta, koska ongelmat selvästi liittyvät ensimmäiseen epoksierään. Kulutuskestävyyttä lattiaan tulee ainakin harvinaisen paljon!

Lähiviikkoina odotellaan vielä muutamaa pientä peltilevyä, joiden jälkeen julkisivu on viimeistä silausta vaille valmis. Oikeastaan pellit tulikin jo kerran – ja meni. Profiili oli tehtaalla vaihtunut seinälevystä katoksi, eli juuri päinvastoin ja nehän eivät yhteen tietysti sovikaan.

Hallin valmistuminen on siirtynyt ”seuraavaan kuuhun” oikeastaan jo parin kierroksen verran. Juhannus oli yksi näistä ”varmasti nyt ainakin siihen mennessä” -rajapyykeistä, mutta niin vaan vielä mennään tästäkin yli. Kesä-heinäkuussa työmaalla pidetään muutamia viikkoja taukoa lomien takia, joten ehkäpä vasta elokuussa päästään huokaisemaan, että valmista tuli. Tai syyskuussa..