Amnesty Internationalin tietokoneet kiertoon

Poikkesimme huhtikuun lopussa Amnestylla hakemassa useamman lavallisen tietotekniikkaa kierrätyskäyttöön. Amnesty International on vuonna 1961 perustettu kansainvälinen ihmisoikeusjärjestö, jolla on noin kymmenen miljoonaa jäsentä ja tukijaa yli 150 maassa. Järjestön tavoitteena on tuoda päivänvaloon globaalit ja paikalliset ihmisoikeusloukkaukset viipymättä, tehokkaasti ja vaikuttaen. Amnestyn Suomen osasto on perustettu jo 1967, mikä tekee siitä yhden liikkeen varhaisimmista kansallisista toimistoista. Suomessa Amnestylla on tällä hetkellä noin 40 000 tukijaa, ja sen toimisto sijaitsee Helsingin keskustassa.

– Tilattiin Terasetista nouto meidän toimistolle vuosien mittaan kertyneelle vanhalle IT-tavaralle, aloittaa Eeva Ylimäki, Amnestyn IT-asiantuntija. – Prioriteettina meillä oli saada tavara kierrätettyä mahdollisimman hyvin ja tietoturvallisesti. Tilaus sujui kätevästi puhelimitse sekä nouto tuli nopeasti hyvällä palvelulla, jatkaa Ylimäki.

Amnestyn kierrätystarve kohtasi mainiosti uusimman ilmaiskampanjamme kanssa.

– Enemmistö tuotteista saadaan pienten päivitys- ja korjaustoimien jälkeen uusiokäyttöön. Iäkkäämmät tuotteet puramme osin varaosiksi, osin teollisuuden raaka-aineiksi. Tämän keikan tuotteiden uudelleenhyödynnysaste oli täysi 100 %, iloitsee puolestaan Tietokonekierrätys.fi eli Teraset Finland Oy:n toimitusjohtaja Seppo Jylhäaho.

– Saatiin toimisto kivuttomasti tyhjäksi vanhoista näytöistä, pöytäkoneista, läppäreistä sekä kaikista oheistarvikkeista, kertoo Eeva Ylimäki. – Tiedot tyhjennettiin laitteilta nopeasti, ja tästä tuli kuittaus puhelimitse. Kiitos Terasetille loistavasta ja kestävästä toiminnasta!

Kosino Oy:n laitteet uusiokäyttöön

Tietokonekierrätys.fi:n palveluja on hiljattain käyttänyt myös Koko Suomi leipoo -ohjelmasta tunnetuksi tullut somevaikuttaja Mailis Penttilä.

– Yrityksen vanhoja laitteita oli ajan myötä jäänyt nurkkiin pyörimään, ja halusimme niistä viimein eroon, Penttilä kertoo.

Google-haku alan toimijoista nosti nopeasti vaihtoehdoksi Tietokonekierrätys.fi:n eli Teraset Finland Oy:n. Yrityksellä tällä hetkellä kampanjana pyörivä ”ilmaiset kierrätyskeikat yrityksille” -palvelu istui tilanteeseen kuin nenä päähän. Tietokonekierrätyksen verkkosivuilla tehtyyn yhteydenottopyyntöön vastattiin ripeästi, ja tavaroiden nouto sovittiin joustavasti jo seuraavalle päivälle.

– Puhelussa käytiin läpi tietoturvatarpeet, joista juteltiin lisää tavaroiden noudon yhteydessä. Tietoturva on tietysti tärkeä asia hoitaa yrityskäytössä olleiden laitteiden kanssa. Oli myös ilahduttavaa kuulla, että yrityksen ensisijainen pyrkimys on uusiokäyttö, ei pelkästään materiaalikierrätys. Sovimme tietoturvaukselle riittävän tason ja ongelma olikin nopeasti käsitelty, Penttilä toteaa tyytyväisenä.